19.09.2022

Çocuk Evi / İhtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Sitesinde Manevi Destek Hizmeti Sunan Personelimiz ile Çalıştay Yapıldı

Başkanlığımız ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, Sosyal Hizmet Kurumlarında (Çocuk evi/İhtisaslaştırılmış Çocuk Evleri Sitesi) sunulan manevi destek hizmetlerinin değerlendirilmesi ve hizmet modelinin geliştirilmesine yönelik önerilerin alınması amacıyla Antalya, Bursa, Denizli, Erzurum, Kastamonu, Konya Samsun Şanlıurfa. Yozgat, Osmaniye, Tekirdağ  İl Müftü Yardımcıları ile  bu kuruluşlarda manevi destek hizmeti sunan DİB personeli ve ASHB temsilcilerinin katılımıyla 19.09.2022  tarihinde çevrimiçi bir çalıştay gerçekleştirdi.

Çalıştay Aile ve Dinî Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif ARSLAN'ın çocuk evlerinde sunulan manevi destek hizmetlerini değerlendirerek hizmete ilişkin beklentileri ifade ettiği sunumuyla başladı.

İl Müftü Yardımcıları, ADRB Vaizleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinin görüşlerinin paylaşıldığı programda, çocuk evlerinde dinî rehberlik hizmeti sunan personelimiz alandaki sorunlar ve çözüm önerilerini beyan ettiler.

Dr. Elif Arslan selamlama konuşmasında; “Yetim, öksüz ve toplumun yetimleri olarak adlandırdığımız çocuklarımıza Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bakım vermekte, bizler de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak manevi danışmanlık ve rehberlik anlamında 1514 personelimizle hizmet vermekteyiz" dedi. Konuşmasında ayrıca, çocuklara etkinliklerle değerler eğitimi verildiğini, pandemi haricinde iftar programları yapıldığını, yaz/ kış kamplarında milli ve manevi değerlerin anlatıldığını belirtti. Bu çocukların aile ortamında büyümelerinin önemi açısından koruyucu aile çalışmalarına destek verildiğini, ifade etti. Bunların yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte koruyucu aile spotu hazırlandığını, personelimize sosyal hizmete yönelik hizmet içi eğitim seminerleri düzenlendiğini, manevi destek ve rehberlik kılavuz kitaplarının basımının yapıldığını belirterek bereketli bir çalışma temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.