07.01.2023

Dr. Şaban Kondi: Herkese Güven Veren Hocalar Olmak Zorundayız

​Kars'ta din görevlileriyle bir araya gelen Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, "İrşat ve tebliğ yöntemlerimizi yeniden gözden geçirmeli, herkese güven veren hocalar olmak zorundayız." dedi.

Kars İl Müftülüğü ev sahipliğinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi'nin katılımıyla "Din Hizmetleri İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Kars İl Müftüsü Hamza Bayram, "Malumunuz olduğu üzere tüm yurt genelinde olduğu gibi bizlerde serhat şehrimiz Kars ilimizde milletimizin ve memleketimizin derdini dert sevincini de kendine sevinç edinerek dinimiz İslam’ı, sahih dini bilgiyi insanlığa ve topluma aktarma gayreti içindeyiz. Rabbim bizleri bu duygudan ve bu gayretten hiçbir zaman için ayırmasın diyorum." ifadelerini kullandı.

Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, "Etkili Din Görevlisi Etkin Din Hizmeti" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Dr. Kondi, "Bizim çok önemli bir vazifemiz var. O da sahih ve doğru bilgiyi insanlara ulaştırmaktır. Şunu ifade etmeliyim ki sahih ve doğru bilgiyi ulaştıramadığımız her insanın hesabı yarın hepimize sorulacaktır. Öyleyse hiçbir ayrım gözetmeden, kötülerle değil kötülükle mücadele ederek iyiliği her herkese ulaştırmalıyız. Günahkarlarla değil, günahlarla mücadele etmeliyiz. Bu yönde irşat ve tebliğ yöntemlerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Nefret ettiren değil, sevdiren ve bağışlayan önderler olmalıyız. Görev yaptığımız yerlerde çok konuşmaktan ziyade iyi bir dinleyici ve herkese güven veren hocalar olmak zorundayız. Hiçbir ayırım gözetmeden insanları ziyaret edip halını hatırını sormalıyız. Unutmayalım ki insanları dinlemek ve onlara zaman ayırmak en etkili iletişimidir. Onların kalbini kazanmada en etkili yöntemdir." dedi.

Din görevlilerinin Peygamber varisi olduğunu belirten Din Hizmetleri Müdürü Dr. Kondi, "Öğüt verici ve emri vâki konuşmalardan sakınmalıyız. Bu toplumu bidat ve hurafelerden temizleyen sahih ve doğru bilgi ile aydınlatan Peygamber varisisiniz. Asli görevimiz topluma iyiliği anlatıp kötülükten sakındırmaktır. Toplumda iyi insan olmaya, iyilikte ve hayırda örnek olmaya çalışmalıyız." diye konuştu.