27.01.2023

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tokat’ta

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İl Buluşmaları" kapsamında geldiği Tokat’ta Valiliği ziyaret etti.

Valiliğe gelişinde Vali Numan Hatipoğlu tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Valilik şeref defterini imzaladı.

Burada yaptığı konuşmada, Regaib Gecesini Tokat’ta idrak ettiklerini hatırlatan Başkan Erbaş, TRT ve Diyanet TV’nin Regaip Kandili Özel yayınını burada yaptıklarını söyledi.

Başkan Erbaş, Tokat’ta yapacakları programlara ilişkin bilgi vererek, "Bugün de inşallah Tokat’ta hem icazet merasimi hem cuma namazı ve üniversitede programımız olacak. Akşam sivil toplum kuruluşlarıyla toplanacağız inşallah. Bir buluşma yapacağız. Yarın da bütün din görevlilerimizle Diyanet hizmetlerini müzakere edeceğiz. Rabbim hayırlı eylesin." diye konuştu.

Selçuklu’dan Cumhuriyete kadar Tokat’ın çok önemli şehirlerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, "Tokat’ı ‘medreseler şehri’ diye biliyoruz. Medeniyetimizin en önemli unsurları olan ilim, irfan, bilgi, hikmet ve hafızlık geleneğinin burada artarak devam etmesi arzumuzdur. Bütün hocalarımızla bu medeniyetimizin en önemli unsurlarının daha da gelişmesi noktasında gayret içerisindeyiz." dedi.

Vali Numan Hatipoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

- Tokat Belediyesi Ziyareti

Başkan Erbaş, daha sonra beraberindeki heyetle Tokat Belediyesini ziyaret etti.

Belediyeye gelişinde Başkan Eyüp Eroğlu tarafından karşılanan Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, Tokat’ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "49’uncu il buluşmamızı Tokat’a yapmış olduk. Bunun da Regaib Gecesine denk gelmiş olması hakikaten bizim için de iyi oldu." ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, il buluşmalarının amacının Diyanet hizmetlerini daha etkin hale getirmek olduğuna işaret ederek, "Biz bu ziyaretlerimizle Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetlerini daha görünür hale getirmeye, insanımızın yanında yer almaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin 450 noktasında aile irşat rehberlik bürolarının olduğunu anımsatan Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

"Aile toplumun belkemiğidir. Aileye sahip çıkarsak toplum daha canlı olur, gençleriyle, çocuklarıyla daha dinamik olur, buna gayret ediyoruz. Cenab-ı Hak valimizin, belediye başkanımızın liderliğinde Diyanet hizmetlerinin daha da geliştirilmesi noktasında yardımcımız olsun. Hakikaten iş birliği ve bütün kurumlarla birlik, beraberlik içerisinde yapmış olduğunuz çalışmalar hem şehirlerimizin hem devletimizin daha da güçlenmesine vesile oluyor, milletimizin güçlenmesine vesile oluyor. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun inşallah."

Belediye Başkanı Eroğlu da ziyaretinden dolayı Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Ardından Tokat İl Müftülüğüne geçen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin ve Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi eşlik etti.