18.03.2023

Çanakkale Şehitleri Dualarla Anıldı

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Programı düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yılı münasebetiyle Şehitler Abidesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katılımlarıyla tören düzenlendi. Törende Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ dua etti.

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" münasebetiyle aynı zamanda 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve milletçe hepimizi hüzne boğan depremler sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da ruhlarına ithafen 18 Mart 2023 Cumartesi günü Çanakkale ili Şehitler Camii'nde akşam namazından sonra “Kur'an-ı Kerim ve Mevlit Programı" düzenlendi. Diyanet TV tarafından canlı yayınlanan programa Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ konuşmacı olarak katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü vesilesiyle imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi unvanlarında görev yapan personelimiz ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla iman dolu göğüsleriyle Çanakkale'yi geçilmez yapan şehitlerimiz başta olmak üzere 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhlarına ithafen ülke genelinde 212.669 hatm-i şerif okundu ve hatm-i şeriflerin duası söz konusu programda Çanakkale İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU tarafından yapıldı.​