29.09.2023

Doç. Dr. Burhan İşliyen; “İman Üzerine, İstikamet Sahibi Olmamız Gerektiğini Yeniden Konuşalım”

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" temalı konferans düzenlendi.

Hayatın her alanının iman ve istikamet üzere kurulması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. İşliyen, "İman ve istikamet konusunu işliyoruz, bir sene gençlik bir sene çocuklar, bir sene komşular, her yıl bir tema işliyoruz. İmanın hayatınızın her anına ve her alanına dair bizi yönlendirmesi ve iman üzerine, istikamet sahibi olmamızın gerektiğinin yeniden konuşalım. İmanımız da istikamet, ibadetimiz de istikamet, ahlakımız da istikamet, muamelelerimiz de istikamet, hayatımızın her anında ve alanında istikamet üzerine olmamız gerektiğini hatırlatıyor." diye konuştu.

Programın açılışında konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ise "Peygamber Efendimizin getirdiği bütün değerlerin hepsini anlatmak mümkün değil, bu yıl ki konumuz, temamız iman ve istikamet konusu, bizler bu tema üzerinde yoğunlaştık. Bu temayla birlikte Peygamber Efendimizi hem yaşatalım hem de hayatını uygulamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.