03.12.2023

Baba Okulu Projesi Etkinlikleri Gerçekleştirildi

Başkanlığımız Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Dini Rehberlik Daire Başkanlığınca Kur'an ve Sünnet temelinde aile olma bilincini güçlendirmek, ailede hak ve sorumluluklar açısından baba olmanın önemine dikkat çekmek amacıyla sosyal-kültürel aktiviteler ile atölye çalışmalarının da yer aldığı "Baba Okulu Seminerleri"  yapılan eğitimlerin ardından  kursiyer babalar ve çocuklarına yönelik düzenlenen toplu aktivitelerle tamamlandı.

16 Ekim 2023 tarihinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İŞLİYEN'in "Kur'an’da Baba Örnekleri" dersiyle başlayan proje kapsamında Prof. Dr Nevzat TARHAN, Prof. Dr. Halis AYDEMİR, Klinik Psk. Mürşit Ekmel AYBEK gibi uzman isimler seminer verdiler.

Her hafta iki konunun işlendiği seminerlerde “Bir Baba Olarak Hz. Peygamber”, “İslam’a Göre Babanın Hak ve   Sorumlulukları”, “Çocuğun Kimlik ve Kişilik Gelişiminde Babanın Rolü”, “Ailede Merhametin Mimarı Olarak Baba” gibi  konular ele alındı.

Başkanlık Merkez teşkilatında görev yapan 37 personelin yüz yüze, 81 ilden 745 personelin çevrimiçi takip ettiği Baba Okulu projesinin ikinci aşamasında 03 Aralık Pazar Günü 30 kursiyer babanın çocuklarıyla birlikte katıldığı aktivitelerler yapıldı.

Babalar ve çocukların Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde cemaatle kıldıkları öğle namazıyla başlayan program, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığında görevli gençlik ve izci liderlerinin eşliğinde yapılan cami içi aktivitelerle devam etti. Ardından geleneksel sporların yapıldığı tesislerde at binen, ok atan ve beraber yemek yiyen babalar ve çocukları, projenin amacına uygun olarak  hem nitelikli vakit geçirdi hem de birlikte keyifli bir gün yaşadılar.

Etkinlikte bir konuşma yapan Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, Diyanet İşleri Başkanlığının aileye yönelik çalışmalarının çok önemli olduğu belirterek,  aile kurumunun ve çocukların çeşitli zararlı faaliyetlerin tehdidi altında olduğunu ve böyle bir ortamda babaların çocuklarıyla kurdukları doğru iletişimin çok önemli olduğunu vurguladı. Katılımcı ve uygulama ekibine ve teşekkür eden KONDİ, Baba Okulu projesinin il müftülükleri bünyesinde de uygulanmaya devam edeceğini belirtti.