16.12.2023

Din Hizmetleri Genel Müdürü Mersin Müftülüğü Tarafından Düzenlenen “Hafızlık İcazet Merasimi”ne Katıldı

Mersin İl Müftülüğü organizesinde Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı il genelindeki Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 96 kız 227 erkek olmak üzere toplam 323 hafız için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Aydın Yığman selamlama konuşmasında şunları kaydetti:

"Dünyada bütün kitaplar tek bir kitabı anlamak için yazılıyor. O kitap ta Kur’an-ı Kerim. Bu topluluk Kur’an’dan razı bir topluluk. Rabbimiz Kur’an’ı bizden razı, bizi de Kur’an- Kerim’den razı eylesin. Yarın Kıyamet gününde Kur’an’ın şikayet ettiği bir topluluk değil, Kur’an’ın şefaat edeceği bir topluluk olmayı Cenabıhak’tan niyaz ediyoruz. Hafızlık zor bir müessesedir, zor bir görevdir, zor bir ibadettir, bu ibadet yerine getirilirken çocuklarına sabreden, çocuklarına ilgi ve alakayı esirgemeyen, her türlü yardımı yapan desteği sağlayan velilerimize özellikle öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bugün Filistin’de canımız yanıyor, Filistin bizim imani meselemizdir. Bugün buradaki tüm hafızlarımız boyunlarına Filistin atkısı taktılar. İmani meselemize gösterdiğimiz hassasiyeti ortaya koymak için bu şekilde Filistin atkılarıyla programımızı ihya ve icra ediyoruz. Bu programı Türk milletinin şehitlerine, Filistin’de şehadet şerbeti içmiş olan yavrulara ve Filistinli kardeşlerimize ithaf ediyorum. Allah şehitlerimizin ruhunu şad eylesin." ifadelerine yer verdi.

Yığman’ın ardından kürsüye gelen Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ise "Bu programımız sıradan bir program değil. Sıradan bir kutlama değil. Bu program aslında Allah'ın insanlığa kurtuluş rehberi olarak gönderdiği Kur'an'ın, ezberlendiği, yaşanmaya gayret edildiği Kur'an'la toplumu ve insanların gönüllerin aydınlatılması için çalışılan organize edilen bir program. Dolayısıyla toplumuzun manevi imarını gerçekleşilecek olan bu topluma iyiliği, sevgiyi, kardeşliği, muhabbeti, toplumsal kaynaşmayı sağlayacak olan Kur'an'ı baştan sonra ezberleyen hafızlarımızın icazet programı." dedi.

Dr. Kondi, "Yeryüzünde insan olarak ilk hafız Peygamber (sas) Efendimizdir. Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'in korunmasında en önemli müessesedir. Hafızlık aslında Kur'an'ın, sevginin, muhabbetin, kardeşliğin topluma anlatılması ve yaşanması noktasında çok önemli bir unsurdur. O açıdan diyoruz ki sevgili anne babalar, sevgili veliler. Eğer büyüklerimizin elinde imkan yoksa her anne ve babanın bir tane hafızı olsun. Her anne baba bu toplumun manevi imarını gerçekleştirecek bir evlat, bir torun feda etsin. Öldüğümüz zaman amel defterimizin açık kalması için Kur'an'la İslami ilimlerle ya da yaptığı meslek hangi meslek olursa olsun en iyisini en güzelini yapmak için gayret eden çaba gösteren bir nesil bırakalım geriye. Hafızlarımızın yetiştirilmesinde, hafızlarımızın okuyacağı kursların hazırlanmasında emeği geçen herkesi canı gönülden teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Rabbim bizi Kur'an'dan ve İslam'dan ayırmasın." diye konuştu.

Konuşmaların ardından hafızlar Kur’an-ı Kerim tilavet etti. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin ise kapanış duasını gerçekleştirdi.