Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
20.12.2023

2023 Yılının Son İrşat Stratejisi Çalıştayı Gerçekleştirildi

Vaaz-irşat hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmak, yaşanan sorunları tespit etmek ve bölgesel irşat stratejilerini müzakere etmek amacıyla yıl içinde yapılan Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz Bölgesi irşat stratejisi çalıştaylarının ardından son olarak Ankara'da, İç Anadolu Bölgesi İrşat Stratejisi Çalıştayı gerçekleştirildi.

20 Aralık 2023 Çarşamba günü gerçekleştirilen “İç Anadolu Bölgesi İrşat Stratejisi Çalıştayı"na Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İŞLİYEN, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Ahmet ÜNAL, İrşat Hizmetleri Daire Başkanlığı uzmanları ile Ankara, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kırıkkale ve Konya il irşat kurulu başkan ve üyeleri katıldı.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban KONDİ'nin açılış konuşmasıyla başlayan çalıştay, il müftülüklerinin sunumlarıyla devam etti. Çalıştayda şu konular ele alındı:

  • İrşat Hizmetlerinde İl/İlçe İrşat Kurullarının Çalışmaları
  • İrşat Hizmetlerinin Aracı Olarak Hutbe ve Vaaz Hizmetleri
  • Toplumun Farklı Kesimlerine Yönelik İrşat Hizmetleri
  • Basın, Radyo-Tv ve Sosyal Medya Yoluyla Vaaz-İrşat Hizmetleri
  • Mevlid-i Nebi Haftası, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, Ramazan ayı vb. Zaman Dilimlerinde Gerçekleştirilen Etkinlikler: Toplumsal Karşılığı, Sorunlar ve Çözüm Önerileri.

İrşat hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik tespit, teklif ve önerilerin sunulduğu “İç Anadolu Bölgesi İrşat Stratejisi Çalıştayı" değerlendirme ve kapanış oturumuyla sona erdi.