22.12.2023

ADRB/M Doğu ve Güneydoğu Anadolu Çevrimiçi Bölge İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

​Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu Çevrimiçi Bölge İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

​​Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda katılımcılara hitap eden Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi toplumun temel taşı olan ailenin korunması için aile ve dini rehberlik büro ve merkezlerinin önemine dikkat çekti. Toplumun aile konusunda yaşamakta olduğu olumsuzluklara değinen Kondi, en önemli sorunumuzun dinimizi yaşamadaki eksiklikler olduğuna ve aile huzuruna da etki eden bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Kolektif çalışma programı ve işbirliğiyle proje odaklı çalışmanın gerekliliğine vurgu yapan Kondi, aile konusunda gayretle görev yapan idarecilere ve aile ve dini rehberlik büro ve merkezleri çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen de din görevlilerimizin ve ADRB/M çalışanlarının bulundukları yerlerde canla başla çalıştıklarını vurguladı. Gençleri, çocukları, kadınları ve erkekleri hedef alan şiddet, uyuşturucu, zina gibi yaygın sorunları dile getiren İşliyen, büro ve merkezlerin çağımızın bu büyük tehditlerine karşı önemli bir “yaşam kabini" mesabesinde olduğuna dikkat çekti. Aileyle ilgili yaptıkları çalışmalar sebebiyle katılımcılara teşekkür eden Doç. Dr. Burhan İşliyen “bir ailenin sorunlarının çözümüne yardımcı olmak, bir kişinin ibadeti sevip yapmasına vesile olmak Rabbimizin rızasını kazandıracak en önemli ibadetlerdendir." dedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde görev yapan il ve ilçe müftüleri, sorumlu il müftü yardımcıları ve koordinatörlerden oluşan 156 katılımcı ile gerçekleştirilen istişare toplantısında “Aileyle İlgili Bölgesel Sorunlar ve Aile ve Dini Rehberlik Büro ve Merkezleri Çerçevesinden Çözüm Önerileri, Deprem Bölgesinde İhtiyaç Duyulan Dini Danışmanlık, Kurumlar Arası Çalışmalar ve Merkez-Taşra Projeleri" konuları görüşüldü.

Toplantının sonunda katılımcılara hitap eden Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan personelimizin hizmet içi eğitimlere katılımının yanında şahsi okumalarla kendilerini geliştirmesinin önemine vurgu yaptı. Dile getirilen görüş ve önerileri değerlendiren Arslan, katılımcılara gayretli çalışmaları ve toplantıya gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.