05.01.2024

Din Hizmetleri Genel Müdürü Kars TDV Kitabevi Açılışına Katıldı

Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde açılan TDV Kars Kitabevi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

TDV Kitabevinin açılışına Kars Valisi Ziya Polat, Kars Milletvekili Adem Çalkın, Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, TDV Genel Müdürü İzani Turan, İl Müftüsü Hamza Bayram, Ardahan İl Müftüsü Adem Karadeniz ve çok sayıda kitapsever katıldı.

Sultan Alparslan Külliye Camii Müezzin Kayyımı Habip Kırcı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, açılış öncesi dua etti. Genel Müdür Kondi, duasında şu niyazda bulundu:“Ya Rabbel alemin, Kur'an-ı Kerim'inin ilk emri olan 'Oku.' ifadesinin gereği olarak açmış olduğumuz bu kitabevimizi hayırlara vesile eyle. Okuyucusunu bol eyle. Kars ve dışarıdan gelen kardeşlerimizin bu kitabevinden yararlanmalarını nasip eyle Allah'ım. Ya Rabbel alemin, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eyle. Bütün insanlığın karanlıklardan aydınlığa çıkarılması için gönderdiğin Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi, okumayı, anlamayı ve Kitabını anlamak için nice başka kitaplar okumayı bizlere, neslimize, gençlerimize nasip eyle Allah'ım."

Konuşmaların ardından toplu kurdele kesimi ile açılış gerçekleştirildi.

TDV Kitapevinin gezilmesinin ve tanıtılmasının ardından program sona erdi.