11.05.2024

Genel Müdür Dr. Şaban Kondi, Gaziantep'te 2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısına Katıldı

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi'nin katılımları ile İl Müftülüğü Toplantı Salonunda "2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" ile "2024 Yılı Yaz Kur'an Kursu Eğitim Semineri" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan sinevizyon Gösterimi sonrası İl Müftümüz Dr. Hüseyin Hazırlar; açış ve selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonun önemi ve geçmişten günümüze hem yurt içinde hem de yurt dışında yürütülen Vekaletle Kurban Organizasyonu hakkında bilgi vererek; Kurban, Allah'a yakın olmaya O'nun sevgisini ve rızasını kazanmaya vesile bir ibadettir. Kurban, Cenabı Hakk'ın rızasını her şeyden üstün görmektir. Kurban, malımızı, canımızı ve bütün varlığımızı Allah yolunda feda etmenin sembolik bir ifadesidir. Kurban, evine et girmeyen bir yoksulun sofrasında katık olabilmenin hazzını yaşamaktır. Dünyanın bir ucunda duası arşa ulaşanlara nasibi dağıtmanın adıdır kurban. Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından 2023 yılında 745.535 hisse kurban kesildi. 34.667.378 kişiye kurban eti dağıtıldı. 2024 yılında bu sayıyı daha da artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz" diyerek yurtiçi ve yurt dışında kurban faaliyetleri esnasında yaşanan iyilik hatıralarından bahsetti.

2024 Yılı Yaz Kur'an Kursu Eğitimleri hakkında da bilgi veren Dr. Şaban Kondi; Çocuklarımız bize Allah'ın bir emanetidir. Yaz döneminde cami ve Kur'an kurslarımızda bizlerle beraber olan evlatlarımızı vatana, millete İslama ve insanlığa faydalı olmaları yolunda eğitmek için elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekmektedir. Yaz Kur'an Kurslarında eğitim verecek hocalarımıza şimdiden kolaylıklar ve  muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

Programa Gaziantep İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve Din Görevlileri katıldı.