13.05.2024

Kilis’te 2024 Yılı Vekâletle Kurban ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

​Kilis İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kilis Şubesi ev sahipliğinde “2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açışında konuşan Kilis İl Müftüsü Alettin Bozkurt, din görevlilerin gayretleri ile 2024 yılında da vekâletle kurban kesim organizasyonunda kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygusu içerisinde çıtayı bir üst seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

Programın devamında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, kurbanın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu belirtti.

Kurban’ın Allah’a yakın olmaya O’nun sevgisini ve rızasını kazanmaya vesile bir ibadet olduğunu vurgulayan Genel Müdür Dr. Kondi, “Kurban, İslam’ın şiarı, Allah yolunda her türlü fedakarlığın ve bağlılığın sembolüdür. Kurban, samimiyet, teslimiyet, imtihan ve fedakarlıktan geçen bir yoldur.” Dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV tarafından kurban kesim organizasyonunun hassasiyetle yürütüldüğüne dikkati çeken Kondi, “Kurban kesimleri, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde ehliyetli kişiler eliyle yapılmaktadır.” Diye konuştu.

Kurban etlerinin dağıtımı ile ilgili bilgi aktaran Dr. Şaban Kondi, “Milletimizin emaneti kurban vekâletleri, saha uzmanlarımız ve görevlilerimiz nezaretinde seçilir, kurbanlıkların dini esaslara uygunluğu bayramdan önce kontrol edilir ve bayram günlerinde de usulüne uygun kesilir. Kurban etlerinin dağıtımı, ülkemizde şubelerimiz tarafından yurt dışında ise paydaşlarımız tarafından belirlenerek depremzedeler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi aileler, muhtaç sığınmacılar ve yetim ailelerine yapılır.” Bilgilendirmesinde bulundu.

Toplantıya Gaziantep Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, İl Müftü yardımcıları, Şube Müdürleri ve Din görevlileri katıldı.